Blog

February 17, 2017

HVA ER ET SMARTHUS?

Den første muligheten som ble allmen kjent, var «gjør hytta varm.» Hvis vi var villige til å bruke nok penger på utstyret, kunne vi benytte telefonen til å sette i gang en elektrisk prosess til vår fordel. Nå er det nesten ingen grenser for hva som kan gjøres, og prisene har blitt redusert til et nivå hvor både Ola og Kari kan forsyne seg av muligheter. Selv om det foreløpig er Ola som virker mest interessert.

Et Smarthus består av styringssystemer, som er det betegnende ordet av faget. Dette innebærer at vi har en styringsenhet på de elektriske produktene som vi kan kommunisere med, enten trådløst eller via kabel. Vi kan «snakke» med de forskjellige produktene via en app. Appene er intuitive og enkle å bruke og kan installeres på nettbrett, mobil eller på medfølgende konsoller.

For oss som forbrukere betyr et Smarthus egentlig at vi får en fjernkontroll til huset vårt. Og som fjernkontrollen til TV-en styrer volum og kanalvalg, gjør Smarthus-appen det samme. Vi kan styre lys og varme opp og ned, bestemme lyden til stereoanlegget i forskjellige rom, i prinsippet kan vi styre alle komponenter som er bygget for det. Og ettersom vi kan benytte nettbrettet eller mobilen, betyr dette at alle oppgaver kan utføres hvor enn i verden du befinner deg.

Smarthuset tilfører mange viktige, positive elementer innen miljø, teknologi og komfort. Derfor er styringssystemer kommet for å bli, og vil nok med tiden føles like naturlig som fjernkontrollen til TV-en.

-Kilde: elektroportalen.no
-Bilder: Eaton og Micro Matic

Elektro nytt
About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *